משרד אדריכלים ועיצוב פנים שחר פרנס

עיצוב משרדים ומסחר

משרד שחר פרנס אדריכלים מציג בפניכם עיצוב משרדים פנים יוקרתיים ושירותי אדריכלות. מבין עבודותינו: עיצוב פנים למשרד, עיצוב משרדי היי טק, תכנון משרדים, עיצוב משרדים open space חלל פתוח, עיצוב משרד ותכנון סוכנות ביטוח, עיצוב משרדים חברות ביטוח. משרדנו מתמחה בתכנון ועיצוב חללים מסחריים אשר ילווה אתכם לכל אורך תהליך התכנון, העיצוב עד לסטיילינג הסופי של החלל המסחרי. למידע נוסף על עיצוב מסחרי.

עיצוב משרדים בעידן המודרני

המשרד הופך למרחב בו אנו מבלים זמן ניכר מחיינו ועל מנת שהשהות בו תהיה אפשרית ללא שחיקה ובהתנהלות היעילה ביותר, תכנון חכם של המרחב יאפשר להשתמש בעיצוב ככלי להשגת מטרות אלה.

כל מה שרציתם לדעת על הליך תכנון ועיצוב משרדים

אלו כמה מהמאפיינים המרכזיים שיש לקחת בחשבון בתכנון המשרד ולקיים אותם באיזון הנכון עם הגישה העיצובית שהלקוח מעוניין בה.

  • שימושי המשרד – מהם שירותי המשרד? האם מתקיימות ישיבות? האם יש צורך במידור? עד כמה מעורבת החברה בחיי העובדים: האם יש חדר אוכל? מעון יום?
  • הכלה – כמה אנשים עובדים במשרד? האם יש ניירת רבה בהארד קופי וצריכים שטחי תיוק? מה מידת החיסיון שלהם?
  • אקוסטיקה – אם זה משרד שמתקיימות בו כל היום שיחות טלפון, תזדקקו לייעוץ אקוסטי כדי שכל עובד יוכל לשמוע את עצמו. שימוש נכון בתקרות ושטיחים, למשל.
  • חזית – האם יש צורך בקבלת קהל או בכניסה שמהווה חזית המייצגת את תדמית החברה, או פשוט כניסה המשמשת את העובדים בלבד ישר למקום העבודה?
  • בטיחות – מה הם תקני הבטיחות הנדרשים? תקנות כיבוי אש, מדרגות, נגישות לבעלי מוגבלויות והגבלות מבנה שונות. מעצב מנוסה יכיר את כל התקנים ויחסוך לכם זמן ותסכול רב.

עיצוב משרדים OPEN SPACE

המהות של עיצוב משרד ב-open space הוא העבודה בשקיפות והפיכת מקום העבודה למקום פחות מנוכר. מרחב אחד פתוח בו יכולים כל העובדים ללמוד זה מזה, ליצור קשרים ולעבוד בשיתוף מספק המון אפשרויות למשחקים:

  • סידור המחיצות – מחיצה יכולה ליצור קימורים המספקים תחושה של פרטיות ועדיין פתוחים לשאר העובדים. מאפשרות כשנכנסים למתחם לא להתפזר ומנחות אותך לכיוון שאתה זקוק לו. ניתן באמצעות משחק בגובה המחיצות לשלוט יותר טוב בכניסה של אור באופן מעוצב כמו במשרבייה, פתחים מעוטרים – אולי אפילו עם לוגו החברה, ובשינויי הגבהים ליצור מידות שונות של פרטיות או ניתוק מאזור אחר.
  • תכנון המרחב – מיקום יעיל של פונקציות מרכזיות כמו חלל העבודה, הקפיטריה או השירותים בהתאם למיקום האור הטבעי, או פיזור מיזוג האוויר, כך שישפר את העלויות בצריכת החשמל, למשל. במובן הזה, open space הוא מרחב עבודה ירוק.
  • שימוש חכם באור טבעי ותאורה מלאכותית – ב-open space תהיה יותר זרימה של אור טבעי במרחב שתשבור את צריבת הפלורסנטים. מעצב פנים חכם יספק את פתרונות ההצללה והתאורה המושלמים לצרכים המקצועיים שלכם שתשמור על יעילות העבודה מחד, ועל אווירה נעימה מאידך.

הייטק הסגנונות וההבדלים

למרות שהנו פופולרי, open space לא מתאים לכולם. אדריכל פנים המנוסה בעיצוב משרדים וחללים מסחריים, ייקח בחשבון את אופי המשרד. האם נדרשים שקט ופרטיות בעבודה? מצד שני, האם נדרשת עבודת צוות ותקשורת בינאישית רציפה? המטרה העיקרית היא לבנות מרחב נעים לעבודה ושמייעל את ניהולה.

משרד אדריכלים שחר פרנס אדריכלים בעל ניסיון רב שנים בתכנון ועיצוב חללים מסחריים וילווה אתכם לכל אורך תהליך התכנון, העיצוב ועד לפרטים הקטנים ביותר של חלל העבודה.

עיצוב חלל פרטי

בכל הנוגע לתכנון עיצובי של מרחב, ישנה חשיבות רבה לשימושו של המרחב. כשנתכנן חלל פרטי, יהיה התכנון שונה בתכלית מזה שניישם בתכנון חלל מסחרי. מכיוון שבניית הפרוגרמה תהיה שונה, שכן הצרכים של חלל עבודה וסחר ושל דיירי בית מגורים אינם דומים זה לזה כלל, כל התכנית שתיבנה עליה תצטרך ללבוש אופי שונה.

למשל, אחד השלבים הראשונים בתכנית תהיה חלוקת החללים. בעיצוב חלל פרטי, נחלק לרוב את החללים לשלושה תחומים:

  • שימושים פרטיים של הדיירים – חדרי השינה, העבודה, הרחצה והשירותים, פינות קריאה ומרפסות שירות.
  • שימושים ציבוריים לאירוח – המטבח, הסלון, חדר המשחקים, וחדר הטלוויזיה.
  • חללי חוץ – חצרות מרפסות וגג.

עיצוב ותכנון חללים מסחריים

בעיצוב חללים מסחריים, לעומת זאת, תשמש אותנו חלוקה שונה בתכלית. הפונקציות בחלל המסחרי עשויות להיות גמישות יותר ותלויות באופי העבודה ובשימוש במרחב לצרכיו.

לדוגמא, משרד אדריכלים מקצועי המספק שירות לקהל הרחב יזדקק למבואת כניסה עם דלפק קבלה ואיזור המתנה, בעוד שמשרד המספק שירות שאינו מערב קבלת קהל ימקם בכניסה איזור להחתמת שעון, למשל, או במידת הצורך חדרי הלבשה. בבתי-קפה או מסעדות, למשל, חלוקת החלל תתקרב קצת יותר לחלוקת החלל הפרטי בו ישנם איזורים "אישיים" המשמשים את אנשי הצוות כמו המטבח, המשרדים והמחסנים והאיזורים הציבוריים בהם ישובים הלקוחות בשולחנות או על הבר.

– תישאל השאלה האם על המנהל להיות מעורה בפעילות השוטפת ואז משרדו יהיה ממוקם במרכז הפעילות, או שהוא זקוק לפרטיות ולישיבות אינטימיות ואז יהיה ממוקם באזור מרוחק.

– אם יש צורך בשטח אחסון גדול או במערכות שינוע של סחורה, ידרוש מבנה כזה תכנון אחר לחלוטין של המרחב, של גובה התקרות ושל חלוקת החלל.

– בנוסף, יוקצו חללים לשירותים, קפטריה ואזורי מפגש כמו חדר-אוכל או פינת-עישון.

כל מה שצריך לדעת על חלל מסחרי / פרטי

חשוב לדעת שביורוקרטיה לאישורי חלל מסחרי היא סבוכה ומוגבלת הרבה יותר בהתאם לייעוד החלל ותדרוש אנשי מקצוע הבקיאים בתחום על-מנת שלא יחזרו התכניות מגורמי עירייה, מהנדסים ותקני הבטיחות.

לעומת זאת, בחלל הפרטי אנו בודקים הרבה מעבר לצרכים הנוכחיים, אלא רואים בתכנון כחזון ארוך-טווח ודינאמי עם צפי לשינויים כמו התרחבות המשפחה, שינוי תשתיות כמו מיזוג אוויר ותאורה וצרכי אחסון בבית.

האלמנטים החשובים ביותר בעיצוב חלל מסחרי / פרטי

בעיצוב החלל המסחרי, ניקח בחשבון אלמנטים החיוניים יותר לשימוש הפרקטי בעבודה כגון תאורה, מיזוג אוויר, אמצעי בטיחות ותשתיות מיוחדות כמו כניסות תלת פאזיות או מסילות לשינוע סחורה. גם נגישות לבעלי מוגבלויות קריטית יותר, מאחר ומדובר במרחב הציבורי. בנוסף, בקניון, למשל, יילקח בחשבון הבלאי הגבוה של הריצוף ונעדיף חומרים עמידים.

בחלל הפרטי לעומת זאת, מעצם היותו בקנה מידה קטן ומותאם יותר ובשימוש פחות אינטנסיבי, ניתן יותר לשחק עם אפשרויות העיצוב ולהתחשב יותר בנוחות המשתמש.

משרד האדריכלים פרנס פועל בתחום האדריכלות והעיצוב מעל 20 שנה עבור חללים פרטיים ומסחריים כאחד ומיישם נקודת מבט עיצובית ייחודית בתכנון כל חלל והתאמתו לדרישות הלקוח.